Etusivu / Moto2 / Ilo ylimmillään suomalaistallissa: Binderille ensimmäinen Moto2-voitto
Brad Binder (41) ja Miguel Oliveira. Kuva: Red Bull KTM Ajo

Ilo ylimmillään suomalaistallissa: Binderille ensimmäinen Moto2-voitto

Brad Binder solmi lauantaina kauden 2019 kattavan jatkosopimuksen Aki Ajon johtaman Moto2-luokan Red Bull KTM Ajo-tehdastiimin kanssa. Binder osoitti sunnuntaina Ajolle, että se taatusti kannatti. Vuoden 2016 Moto3-mestari Binder saavutti Saksan GP:ssä uransa ensimmäinen Moto2-luokan voiton.

Sachsenringin radalla ajettu kauden yhdeksäs MM-osakilpailu tapaili Ajon tiimiltä täydellisyyttä vaisuista lähtöruuduista huolimatta.

Kisaa hallinneen Binderin tiimikaveri, ruudusta 15 matkaan kuin tykin suusta ampaissut Miguel Oliveira teki kaksi vahvaa nousua ja tervehti ruutulippua neljäntenä. MM-pisteissä toisena oleva Oliveira jäi Binderistä 2,143 sekuntia 28 kierroksen väännössä.

Jo aamun warm up-session parhaasta vauhdista vastanneen Binderin takana podiumille kipusivat Joan Mir ja Valentino Rossin velipuoli Luca Marini. Mir jäi päätöskierroksen alussa miltei kohtalokkaan virheen tehneestä Binderistä 0,779 ja Marini 0,933 sekuntia.

Tallipäällikkö Ajo myönsi taistelun tuoksinassa, että hänen oli vaikea ennakoida, mitä pitkä kisa tuo tullessaan.

– Lähtöpaikat eivät olleet parhaat mahdolliset. Brad on ajanut kuitenkin tosi tasaisesti koko viikonvaihteen. Tämä on ollut hänen kauden toistaiseksi GP-viikonvaihteensa. Ja hän on ollut koko ajan myös todella rauhallinen, Ajo kehui Binderiä Dornan haastattelussa.

Binder pyöritteli päätään taistelun tauottua.

– En oikein uskonut voittoon, sillä renkaat olivat siksi loppu. Iso kiitos tästä tiimille vaikean alkukauden jälkeen. Kisa oli aivan mahtava!

– Minulla oli hyvä vauhti päällä läpi viikonvaihteen varsinkin perjantaina ja tänä aamuna. Päätin yrittää jo alussa irtiottoa, mutta tein pari virhettä ja en onnistunut siinä, jatkoi kisan jälkimmäistä puoliskoa dominoinut Binder.

Marinille puolestaan podiumsijoitus oli ensimmäinen motokakkosissa.

– Uskomatonta, uskomatonta! Tämä oli fantastinen viikonloppu, josta opin varmasti todella paljon, iloitsi Marini.

MotoGP-sarja lähtee nyt kesälomille. Kausi jatkuu elokuun ensimmäisen viikonvaihteena Brnon radalla Tshekissä.

Motogp.com

Katso myös

Aki Ajo juhli joukkoineen tiimien maailmanmestaruutta!

Aki Ajo on saavuttanut tallipäällikkönä jo uransa seitsemännen maailmanmestaruuden. Kuuden henkilökohtaisen tittelin jatkoksi plakkariin kilahti …

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *