Etusivu / Moto2 / Hattu päästä tälle taistelijalle: MM-kärki Pasini on ajanut koko uransa voimattomalla oikealla kädellä
Moto2-luokan MM-sarjaa johtava Mattia Pasini on kilpaillut voimattomalla oikealla kädellä hänen GP-uransa alusta lähtien. Kuva: Motogp.com

Hattu päästä tälle taistelijalle: MM-kärki Pasini on ajanut koko uransa voimattomalla oikealla kädellä

Moto2-luokan MM-sarjaa johtava Mattia Pasini on tehnyt ratamoottoripyöräilyn parrasvaloissa monen mielestä miltei mahdottomasta totta. Pasini on kilpaillut koko GP-uransa voimattomalla oikealla kädellä. Pasinin pyörää on muutettu siten, että hän pystyy käyttämään jarrua ja kytkintä vasemmalla kädellä.

Pasini loukkasi kätensä motocross-harjoituksissa vuonna 1998 ja oli sen jälkeen kaksi vuotta poissa radoilta. Sitkeys on kuitenkin palkittu ja nyt Pasini johtaa Moto2-luokan MM-sarjaa Qatarin ja Argentiinan kisojen jälkeen.

Tunnen itseni nuoremmaksi, mitä olin nuorena!

Pasini, 32, saavutti Argentiinassa voiton ja jos on taikauskoon taipuvainen, niin tuolla ykkössijalla saattaa olla todella suuri merkitys.

Sarjaa hallinnoivan Dornan statistiikka näet kertoo, että Argentiinan GP:n ykkösestä on aina leivottu myös Moto2-luokan maailmanmestari: Mika Kallion kanssa huiman taistelut tittelistä käynyt Tito Rabat vuonna 2014, Ajo Motorsportin silloinen kuljettaja Johann Zarco kausina 2015 ja 2016, sekä Franco Morbidelli viime vuonna.

Pasini ei kuitenkaan kokeneena kuljettajana suostu vielä tässä vaiheessa sen suuremmin mestaruudesta puhumaan. Se on aivan liian aikaista. Kovia haastajia riittää iso nippu Red Bull KTM Ajo-tehdastiimin Miguel Oliveiran, Brad Binderin ja kumppaneiden johdolla.

Italtrans-tiimissä kilpaileva Pasini elää hetkessä ja nauttii siitä täysin rinnoin.

– Se oli mahtava kilpailu ja upea viikonloppu, Pasini palaa MotoGP-sarjan virallisella sivustolla vielä hetkeksi Argentiinan Termas de Rio Hondolle.

– Minulla oli heti alusta hyvä fiilis ja pystyin ajamaan kuten tahdoin. Se oli se paras asia kisassa, koska pystyin nauttimaan ajamisesta.

Pasinin matkamittariin pyörähtää elokuussa 33 ikävuotta. Ne eivät miestä paina, päinvastoin.

– Tunnen itseni nuoremmaksi, mitä olin nuorena!, Pasini lataa.

Kausi jatkuu reilun viikon kuluttua Texasin maaperällä Austinissa.

* LUE LISÄÄ AIHEESTA: Aki Ajo: ”Olemme lähempänä voittoa”

Katso myös

Tuulille vuolaat kehut: ”Kiitos Niki, olet taistelija”

Niki Tuuli hyvästeli sunnuntaina Valenciassa Moto2-luokan malesialaisen Petronas Sprinta Racing-tiimin. Tuulia, 23, odottavat ensi kaudella …

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *