Etusivu / Moto2 / ”En voi uskoa tätä todeksi!” Mitä ihmettä Ajon tiimille tapahtui aika-ajoissa?
Brad Binder (41). Kuva: Red Bull KTM Ajo

”En voi uskoa tätä todeksi!” Mitä ihmettä Ajon tiimille tapahtui aika-ajoissa?

Ajo Motorsportin Moto2-luokan Red Bull KTM-tehdastiimin Miguel Oliveira oli Austinin GP:n harjoitusten nopein kuljettaja ja hänen rinnallaan kilpaileva Brad Binder puolestaan viidenneksi kiireisin. Oliveira päätyi kuitenkin aika-ajoissa 12:nneksi ja Binder vielä kuusi pykälää alemmas. Mitä ihmettä tapahtui?

– Aika-ajot eivät tosiaankaan sujuneet odotetusti. En voi uskoa sitä todeksi! Rehellisesti sanottuna olen pettynyt kaiken täällä tekemämme hyvän työn jälkeen, totesi paalulle ajalla 2.10,588 ajaneesta Alex Marquezista 0,978 sekuntia jäänyt Binder.

Binder tunnetaan kuitenkin piinkovana kisakuljettajana. Häneltä on nähty nousuja kärkikahinoihin ja jopa voittoihin asti tätäkin paljon tukalimmista tilanteista.

– Onneksi se kaiken tärkein on kisa. Pyörämme on erittäin vahva käytetyillä renkailla ajettaessa, joten katsotaan nyt, kuinka korkealle voimme taistella kisassa.

Oliveira jäi pohjista 0,733 sekuntia, mutta kolmanneksi aika-ajoissa ajaneesta MM-kärki Mattia Pasinista tuntuvasti vähemmän.

– Jäin sittenkin vain kolme kymmenystä eturivistä. Eipä silti, olihan tuo päivä hankala. Minulla oli vaikeuksia uusien renkaiden kanssa ja en vain pystynyt ajamaan kunnollista kierrosaikaa, kertoo kaksi kymmenystä treenien kovimmasta ajastaan jäänyt Oliveira.

Oliveira korostaa kisapäivän warm up-session tärkeyttä.

– Meidän pitää pyrkiä parantamaan säätöjä warm up’issa. Edessä on pitkä kisa, jossa lähdön merkitys tulee olemaan suuri.

Miguel Oliveira. Kuva: Red Bull KTM Ajo

Motogp.com

Katso myös

Ajon tiimiin maailmanmestarina tullut Martin seurasi testipäivää pyörätuolista: ”Olen niin vihainen!”

Moto3-luokan maailmanmestarina motokakkosten Red Bull KTM Ajo-tehdastiimin tullut espanjalaiskuljettaja Jorge Martin on vihainen, hyvin vihainen. …

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *