Etusivu / Moto2 / Aki Ajon tulikuuma duo janoaa taas tuplaa
Brad Binder (vas.) ja Miguel Oliveira. Kuva: Red Bull KTM Ajo

Aki Ajon tulikuuma duo janoaa taas tuplaa

Aki Ajon johtama Moto2-luokan tulikuuma Red Bull KTM-kaksikko Miguel Oliveira-Brad Binder saavutti upean kaksoisvoiton viime sunnuntaina Phillip Islandin radalla Australiassa. Sama duo on yltänyt jo kertaalleen aiemmin vastaavaan temppuun myös ensi viikonlopun estradilla, eli Malesian kuumankosteassa Sepangissa.

Oliveira ajoi Moto3-luokan voittoon vuonna 2015 Sepangissa ja Binder täydensi Ajon tiimin hulppeat juhlat kakkossijalla vain 89 tuhannesosaa voittajan takana.

Oliveira antaa ymmärtää ainakin rivien välistä, että kaiken onnistuessa nappiin saumat samaan ovat olemassa myös tämän kauden toiseksi viimeisessä ja samalla tiivistempoisen kaukomaiden kiertueen päättävässä Malesian osakilpailussa.

– Rakastan näitä kauden kahta viimeistä rataa, Oliveira viittaa Sepangin lisäksi Valencian Ricardo Tormon puoleen.

– Ne ovat ratoja, joissa uskon vilpittömästi olevamme todella kilpailukykyisiä. Tosin en ole ajanut Sepangissa vielä koskaan Moto2-pyörällä, pudottelee Oliveira.

Oliveira on sarjassa kolmantena ja hänellä on täydet saumat MM-pronssiin.

– Se ei ole kuitenkaan päällimmäisenä mielessäni. Päätavoitteeni on nauttia kilvanajosta kahtena viimeisenä kisaviikonloppuna. Hyvä loppusijoitus sarjassa olisi tietenkin mukava bonus, mutta tärkeintä on sittenkin tehdä hyvää työtä, Oliveira alleviivaa.

Binder on noussut kesätauon jälkeen kohinalla motokakkosten kärkikahinoihin.

– Se, mitä saimme viime sunnuntaina kokea Phillip Islandilla oli jotain aivan mahtavaa koko tiimille ja KTM:lle. Sepang on rata, jossa olen nauttinut ajamisesta ja jossa olen ollut aina vahva. Odotan malttamattomana nähdä, miten minulla kulkee Sepangissa Moto2-luokan pyörällä.

Moto2-luokan mestaruus on sunnuntaina katkolla Sepangissa. Franco Morbidellilla on 29 pisteen etu puolellaan Thomas Lüthiin.

Morbidelli kruunataan Malesiassa mestariksi, jos hänellä on kisan jälkeen koossa vähintään 25 pistettä Lüthia enemmän. Lüthilla ei ole enää mahdollisuutta saavuttaa Morbidellia voittojen määrässä. Mahdollisissa tasapisteissähän voittojen määrä ratkaisee mestarin.

Katso myös

Tuulille vuolaat kehut: ”Kiitos Niki, olet taistelija”

Niki Tuuli hyvästeli sunnuntaina Valenciassa Moto2-luokan malesialaisen Petronas Sprinta Racing-tiimin. Tuulia, 23, odottavat ensi kaudella …

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *