Etusivu / Moto2 / Aki Ajon Moto2-tiimille upea kaksoisvoitto Australian GP:ssä!
Brad Binder (vas.) ja Miguel Oliveira. Kuva: Red Bull KTM Ajo

Aki Ajon Moto2-tiimille upea kaksoisvoitto Australian GP:ssä!

Aki Ajon johtama Moto2-luokan Red Bull KTM Ajo-tiimi saavutti Miguel Oliveiran ja Brad Binderin toimesta upean kaksoisvoiton Phillip Islandin radalla Australiassa ajetussa kauden kolmanneksi viimeisessä MM-osakilpailussa. Pisteissä kolmanneksi nousseen Oliveiran voitto oli KTM:lle sen historian ensimmäinen motokakkosissa.

Tapahtumia alusta lähtien hallinneen Oliveiran voiton osalta ratkaisevin hetki nähtiin, kun 25 kierroksen kisasta oli kymmenen viimeistä jäljellä.

Mestaruudessa kiinni oleva Franco Morbidelli osui Oliveiraa hiillostaeassaan tämän takarenkaaseen kadottaen rytminsä.

Lisää draamaa nähtiin vajaat kolme kierrosta ennen ruutulippua, kun toisena ajanut Takaaki Nagakami kaatui ja keskeytti.

Viime vuonna Moto3-luokan maailmanmestariksi kruunattu ja nyt Moto2-uransa ensimmäisen podiumsijoituksen poiminut Binder ei jättänyt tilaisuuttaan käyttämättä, vaan piti sen jälkeen Morbidellin visusti takanaan.

Tyylipuhtaan voiton viimeistellyt Oliveira tervehti ruutulippua riehakkaasti 2,974 sekunnin erolla Binderiin. Morbidelli jäi voittajasta 3,846 sekuntia.

– En voisi olla tätä iloisempi! Tämä oli palkinto tiimilleni hienosta työstä ja samalla ensimmmäinen voitto KTM:lle. Mutta toivottavasti ei viimeinen minulle, myhäili ensi kaudella suomalaistallissa yhdessä Binderin kanssa jatkava Oliveira.

Alkukaudella loukkaantumsista kärsinyt Binder on parantanut tuntuvasti otteitaan kesätauon jäljiltä. Hän on noussut nyt voittajakandidaattien runsaslukuiseen kastiin.

– Pyörä ja ajaminen tuntuivat koko viikonlopun ja heti ensimmäisestä kierroksesta lähtien tosi hyvältä. Olen iloinen, painotan todella iloinen!, hehkutti Binder.

Mestaruuden ensi viikonloppuna Sepangin radalle Malesiaan vievä Morbidelli johtaa sarjaa 29 pisteellä Australiassa kymmenneksi sijoittuneeseen Thomas Lüthiin. Oliveira taistelee siis MM-pronssista.

Miguel Oliveira saavutti KTM:lle ensimmäisen Moto2-luokan voiton. Kuva: Red Bull KTM Ajo

Aki Ajo otti voittajan syleilyynsä! Kuva: Red Bull KTM Ajo

Suomalaistallin suurta juhlaa! Kuva: Red Bull KTM Ajo

Brad Binder on nyt avannut upeasti podiumtilinsä myös Moto2-luokassa. Kuva: Red Bull KTM Ajo

Motogp.com

Katso myös

Tuulille vuolaat kehut: ”Kiitos Niki, olet taistelija”

Niki Tuuli hyvästeli sunnuntaina Valenciassa Moto2-luokan malesialaisen Petronas Sprinta Racing-tiimin. Tuulia, 23, odottavat ensi kaudella …

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *