Etusivu / Moto2 / Aki Ajon Moto2-kuskit puristivat kärkikuusikkoon MM-avauksessa
Miguel Oliveira. Kuva: Red Bull KTM Ajo

Aki Ajon Moto2-kuskit puristivat kärkikuusikkoon MM-avauksessa

Aki Ajon johtama Moto2-luokan Red Bull KTM Ajo-tehdastiimi ei kyennyt taistelemaan podiumsijoituksista MM-kauden Losailin radalla avanneessa Qatarin GP:ssä. Plakkariin jäi silti kelpo tulos, kun Miguel Oliveira ajoi viidenneksi ja Brad Binder kuudenneksi.

Ajon kuljettajien startti 20 kierroksen kisaan oli täysin kaksijakoinen. Neljännestä ruudusta liikkeelle lähtenyt Oliveira oli pudonnut avauskierroksen jälkeen kahdeksanneksi, kun taas Binder nousi 13. ruudusta räväkästi seitsemänneksi.

Francesco Bagnaia pyrki karkumatkalle, mutta Binder iski rajusti takaisin takomalla kisan kovimpia kierrosaikoja. Oliveira puolestaan kadotti rytminsä kolisteltuaan katteita paalupaikkamies Alex Marquezin kanssa.

Binder joutui kuitenkin antamaan hetken kuluttua jo hieman periksi, jolloin Bagnaia, Marquez ja Lorenzo Baldassarri menivät kärjessä menojaan. Binder ja Oliveira olivat jääneet jo reilut seitsemän sekuntia Bagnaiasta, kun kisasta oli yhdeksän kierrosta jäljellä.

Paalupaikkamies Marquez puolestaan menetti takajarru jumissa mahdollisuutensa voittotaisteluun, kun ruutulipulle oli matkaa kuusi kierrosta.

Valentino Rossin suojatti Bagnaia pystyi pitämään pintansa loppuun asti, vaikka Baldassarri ei antanut piiruakaan periksi. Ensi kaudella MotoGP-luokkaan ja Ducatin Pramac-tiimiin siirtyvä Bagnaia nappasi uransa ensimmäisen Moto2-voiton 0,112 sekunnin erolla Baldassarriin.

Bagnaia huokaisi syystäkin syvään helpotuksesta taistelun tauottua.

– Se oli todella, todella, todella pitkä kisa minulle, koska ajoin kärjessä heti ensimmäisestä kierroksesta lähtien. Minulla oli pitkään 6-7 kymmenyksen etu ja oli vaikea pitää keskittyminen koossa. Avausvoitto on minulle ja tiimille erittäin tärkeä asia. Se on meidän ensimmäinen Moto2-voittomme, ”Pecco” Bagnaia alleviivasi.

Marquez taisteli hänkin teknisesti ongelmistaan huolimatta tiukasti loppuun asti ylittäen maalilinjan 5,625 sekuntia voittajasta. Mattia Pasini paineli neljänneksi sekunnin erolla Marqueziin.

Oliveira jäi Bagnaiasta 10,296 ja Binder 10,344 sekuntia.

Kauden seuraava osakilpailu ajetaan kolmen viikon kuluttua Termas de Rio Hondo-radalla Argentiinassa.

Brad Binder. Kuva: Red Bull KTM Ajo

Motogp.com
Motogp.com

Katso myös

Aki Ajo juhli joukkoineen tiimien maailmanmestaruutta!

Aki Ajo on saavuttanut tallipäällikkönä jo uransa seitsemännen maailmanmestaruuden. Kuuden henkilökohtaisen tittelin jatkoksi plakkariin kilahti …

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *