Etusivu / Moto2 / Aki Ajon kuskit ovat eliittiä myös tässä: Moto2-pyörillä huimistellaan reilut 285 km/h aavikkoradalla
Red Bull KTM Ajo-tehdastiimin Miguel Oliveiran odotetaan kiitävän tällä kaudella moninkertaiseksi osakilpailuvoittajaksi. Kuva: Marcin Kin/KTM

Aki Ajon kuskit ovat eliittiä myös tässä: Moto2-pyörillä huimistellaan reilut 285 km/h aavikkoradalla

Kokonaisuus tietenkin ratkaisee, mutta huippunopeudet kiinnostavat aina.

MotoGP-luokan pyörillä saavutetaan Losailin radan reilun kilometrin mittaisella pääsuoralla yli 350 kilometrin tuntinopeus.

Kyyti on Qatarin GP:ssä tunnetusti kohdallaan myös Moto2-luokan kalustolla, jossa tämän viikonlopun toistaiseksi kovin noteeraus kirjataan lukemin 285,6 km/h.

Ne ovat Aki Ajon johtaman Red Bull KTM Ajo-tehdastiimin Brad Binderin käsialaa. Täsmälleen samaan on yltänyt Marc VDS-tiimin Kalexilla kiitävä luokan tulokas, viime vuonna ylivoimaiseen tyyliin motokolmosten maailmanmestariksi ajanut Joan Mir.

Binderin tiimikaveri, luokan suurimpiin mestarisuosikkeihin lukeutua Miguel Oliveira on tässäkin tilastossa tiiviisti viiden nopeimman nipussa 283,3 kilometrin tuntinopeudella.

Moto2-luokassa kilpaillaan vielä tämä kausi Hondan 600-kuutioisilla moottoreilla. Motokakkosissa luokan historian alusta, eli kaudesta 2010 mukana ollut Honda väistyy ensi vuonna Triumphin ja sen 765-kuutioisen moottorin tieltä.

Moto3-luokassa on ylletty kauden avausviikonloppuna 237,9 km/h-huippunopeuteen Niklas Ajon takavuosien tallikaverin ja KTM:llä kilpailevan, Argentiinan sekä Espanjan passit omaavan Gabriel Rodrigon toimesta.

Red Bull KTM Ajo-tiimin tulokas Darryn Binder ei ole vielä löytänyt mieleisiä säätöjä pyöräänsä. Se kuvastuu osittain myös huippunopeudessa, jossa Brad Binderin nuorempi veli on jäänyt toistaiseksi lukemiin 233,2 km/h.

Tai sitten hän ei ole löytänyt hyvää imuapua pääsuoralla. Ajon tiimin viime kauden kuljettaja Niccolo Antonelli löysi sen lauantaina ja riisti pitkälti juuri tämän avulla paalupaikan ainoastaan tuhannesosasekunnin marginaalilla aika-ajohirmu Jorge Martinilta.

* LUE LISÄÄ AIHEESTA: Pitääkö ME-nopeus 354,9 km/h pintansa?

Suomalaistallille kakkosrivin lähtöpaikka MM-avaukseen

Katso myös

Aki Ajo juhli joukkoineen tiimien maailmanmestaruutta!

Aki Ajo on saavuttanut tallipäällikkönä jo uransa seitsemännen maailmanmestaruuden. Kuuden henkilökohtaisen tittelin jatkoksi plakkariin kilahti …

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *