Etusivu / Moto2 / Aki Ajolla lähes unelmastartti kesälomille
Aki Ajon Moto2-tiimi juhli Sachsenringillä Miguel Oliveiran kauden kolmatta podiumsijoitusta. Voiton vain 66 tuhannesosalla hävinnyt Oliveira palasi samalla MM-pisteissä kolmanneksi. Kuva: Red Bull KTM Ajo

Aki Ajolla lähes unelmastartti kesälomille

Tallipäällikkö Aki Ajo voi kirmata hymyssäsuin ja huojentuneena MotoGP-sarjan kuukauden mittaiselle kesätauolle. Läheltä, todella piti, että Red Bull KTM Ajo-tehdastiimi olisi saavuttanut Saksan Sachsenringillä historiansa ensimmäisen Moto2-voiton Miguel Oliveiran ajamana. Se jäi enää vain 66 tuhannesosan päähän.

Kisa oli puhtaasti kahden miehen kauppa, eli ensi kaudella MotoGP-luokkaan siirtyvän MM-kärki Franco Morbidellin ja pisteissä kolmanneksi nousseen Oliveiran välinen kauppa.

Oliveira hyökkäsi päätöskierrokselle kärjessä, mutta jo kauden kuudenen voittonsa kuitannut Morbidelli iski vielä kerran ja ratkaisevasti takaisin. Tällä kertaa kakkossijakin tosin maistui suomalaistallissa miltei voitolta.

– Meidän täytyy olla todella tyytyväisiä tähän viikonvaihteeseen, joka kulki kauttaaltaan hyvin. Tuntuma on nyt se, että olemme ottaneet taas yhden merkittävän askeleen eteenpäin sadekelin olosuhteita myöten, Ajo alleviivaa.

– Oliveira ajoi tasaisen varman ja hyvän viikonvaihteen taistellen koko ajan nopeimpien kuljettajien joukossa. Kisan alku ei sujunut häneltä vielä parhaalla mahdollisella tavalla, mutta hänen vauhtinsa oli äärimmäisen hyvä. Kenties meillä on vielä parannettavaa jarrutuksissa, mutta olen hyvin tyytyväinen tähän viikonloppuun. Kohennamme koko ajan otteitamme kärjessä.

Leikkausten jäljiltä edelleen voimattomasta vasemmasta kädestä kärsivä Oliveiran tiimikaveri Brad Binder suoriutui hänkin loistavasti Sachsenringin syherön radan fyysisestikin varsin vaativista haasteista. Binder paineli hienosti seitsemänneksi 9,204 sekuntia voittajasta.

– Brad ajoi Miguelin tavoin aivan uskomattoman kisan. Bradilla oli vaikeuksia harjoituksissa, mutta hän näytti välittömästi kisan ensimmäisillä kierroksilla, että taistelutahdossa ja aggressiivisuudessa löytyy. Olen erittäin tyytyväinen hänen esitykseenä, korostaa Ajo.

Red Bull KTM Ajo-tiimin Moto3-luokan kuljettajista Bo Bendsneyder pisti kauden toistaiseksi parastaan päätymällä MM-sarjan johtoaan vankistaneen Joan Mirin voittamassa kisassa kadeksanneksi.

Toipilaana olevaa Niccolo Antonellia tuurannut Danny Kent sen sijaan kaatui ja keskeytti.

– Kisan alku ei ollut Bo’lta kovin hyvä, mutta hän pystyi ratkeisemaan ongelmat ja pitämään fiksusti huolta renkaista, mikä on tällä radalla erittäin tärkeää. Bo on tehnyt viimeisissä kisoissa tosi hyvää hyvää työtä ja on oikealla tiellä, Ajo kehuu toista kauttaa suomalaistallissa kilpailevaa pitkänhuiskeaa hollantilaista.


Bo Bendsneyder (64) pistä kauden tähän mennessä parastaan Moto3-luokassa. Kuva: Red Bull KTM Ajo
Moto2-luokan tulokset (Motogp.com).
Moto2-luokan MM-pistetilanne (Motogp.com).
Moto3-luokan tulokset (Motogp.com).
Moto3-luokan MM-pistetilanne (Motogp.com).

Katso myös

Aki Ajo: ”Olemme pettyneitä, mutta emme anna koskaan periksi”

Tallipäällikkö Aki Ajo puhuu asioista niiden oikeilla nimillä. Red Bull KTM Ajo-tehdastiimin Moto2-luokan kuljettajat Miguel …

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *