Etusivu / Moto2 / Aki Ajo riemuitsi: ”Erinomaista työtä kisassa!”
Kakkossija, joka maistui tällä kertaa jopa enemmän kuin voitolta! Kuva: Red Bull KTM Ajo

Aki Ajo riemuitsi: ”Erinomaista työtä kisassa!”

Tallipäällikkö Aki Ajo säteili kilpaa Jerezin taivaalla täydeltä terältä paistaneen auringon kanssa Moto2-luokan kisan päätyttyä Espanjan GP:ssä. Syystäkin, sillä kauden neljäs MM-osakilpailu tarjosi Red Bull KTM Ajo-tehdastiimille paljon enemmän, mitä uskallettiin odottaa.

Tiimin kuljettajista erityisesti Miguel Oliveira nosti kisassa huimasta tasoaan perjantain harjoituksiin ja lauantain aika-ajoihin nähden.

KTM:n MotoGP-luokan satelliittitiimiin ensi kaudeksi siirtyvä Oliveira nousi 14. lähtöruudusta kisassa komeasti toiseksi. Tiimikaveri Brad Binder täydensi upeaa päivää kuudennella sijalla.

– Meidän pitää olla erittäin tyytyväisiä tämän päivän kisaan ja erityisesti siihen, mitä Miguel teki. Viikonvaihde on ollut hänelle erittäin vaikea. Emme tiedä tarkalleen syytä siihen, mutta vaikutti siltä, että hän ajoi perjantaina ja lauantaina paineiden alla. Olen hyvin iloinen, että hän pystyi muuttamaan mentaliteettiaan ja tekemään erinomaista työtä kisassa, Ajo kehui Oliveiraa.

Oliveira oli hänkin hämillään siitä, mitä lauantaina tapahtui.

– En vain löytänyt oikeita ajolinjoja aika-ajoissa. Tiesin, että tänään voin tehdä asiat ainoastaan paremmin. Kyllä, tämä kakkossija maistuu nyt jopa enemmän kuin voitolta.

Ajo jakoi kiitosta ja kehuja toki myös Binderille, joka kohentaa suoritustaan kisa kisalta.

– Kuudes sija on myös hyvä, mutta olen varma, että se ei ole vielä riittävästi hänelle. Meidän pitää nyt analysoida, mitä kisassa tapahtui, tsekata säädöt ja ottaa opiksi, jotta Brad nousee podiumille seuraavissa kisoissa. Uskon, että se tapahtuu pian, Ajo alleviivaa.

Kilpailun voittoon viiletti Pons-tiimin Lorenzo Baldassarri 2,851 sekunnin erolla Oliveiraan.

– Balda oli tänään yksinkertaisesti liian vahva, Oliveira myönsi.

Podiumtrion 6,250 sekuntia voittajan takan täydensi VR46-tiimin Francesco Bagnaia, joka johtaa edelleen sarjaa.

Bagnaian plakkarissa on 73 pistettä, eli yhdeksän Baldassarria enemmän. Kolmantena oleva Oliveira hiillostaa Baldassarria pisteen päässä. Binderin 30 pinnaa oikeuttavat kahdeksanteen sijaan.

Kausi jatkuu kahden viikon kuluttua Le Mansin radalla Ranskassa.

Miguel Oliveira. Kuva: Red Bull KTM Ajo

Motogp.com

Katso myös

Tuulille vuolaat kehut: ”Kiitos Niki, olet taistelija”

Niki Tuuli hyvästeli sunnuntaina Valenciassa Moto2-luokan malesialaisen Petronas Sprinta Racing-tiimin. Tuulia, 23, odottavat ensi kaudella …

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *