Etusivu / Moto2 / Aki Ajo niputtaa Ranskan GP:n: ”Positiivista Moto3:ssa ja vaikeaa Moto2:ssa”
Suomalaistallin varikkoboxeissa nähtiin Ranskan GP-viikonlopun aikana varsin vaihtelevia ilmeitä. Kuva: Red Bull KTM Ajo7

Aki Ajo niputtaa Ranskan GP:n: ”Positiivista Moto3:ssa ja vaikeaa Moto2:ssa”

Moto3- ja Moto2-luokkien Red Bull KTM Ajo-tehdastiimejä johtava Aki Ajo niputtaa Le Mansissa ajetun Ranskan GP:n kaksijakoisissa tunnelmissa. Motokolmosissa nähtiin rajusta joukkokolarista huolimatta paljon positiivista, mutta motokakkosissa kisaviikonloppu oli alkukauden yivoimaisesti vaikein.

Moto2-luokan MM-pisteissä pykälän, eli neljänneksi pudonneelta Miguel Oliveiralta uskallettiin jopa varovasti odottaa sittenkin vielä alkutaipaleella olevan KTM-projektin histioriallista voittoa, mutta siitä jäätiin kauas. Oliveira ajoi aika-ajoissa sekä kisassa molemmissa sijat 17. Keikkakuljettajana jatkanut Ricky Cardus päätyi kilpailussa 13:nneksi.

– Viikonvaihe oli meille vaikea. Olosuhteet olivat perjantaista alkaen hankalat ja radan pinta erilainen oikeastaan kaikissa sessioissa. Ainoastaan warm up ja kisa ajettiin täysin kuivalla radalla. Meidän on nyt analysoitava virheet ja se, missä voimme parantaa. Senhän takia me täällä olemme. Saavutamme seuraavassa kisassa Mugellossa hyvän tuloksen, kunhan vain jatkamme työntekoa samaan malliin kuin tähänkin asti, toteaa Ajo luottavaisena.

Motokolmosissa Bo Bendsneyder paineli yhdeksänneksi ja villin kortin kuljettaja Danny Kent seuraavalle sijalle. Niccolo Antonellin kohtaloksi koitui kaatuminen kärkikahinoista uusintastartin alkukierroksilla.

– Moto3:n osalta viikonvaihde oli varsin positiivinen. Olihan se kova viikonvaihde, mutta olen tyytyväinen siihen, että olemme palaamassa taas sille tasolle, jolla taistellaan kärkisijoista. Niccolon kaatuminen oli tietenkin harmi, sillä hän otti uusintalähtöön terävän startin ja ajoi hyvän avauskierroksen. Bon ja Dannyn startit eivät olleet niinkään hyviä, mutta he nousivat kärkisijoista kamppailemaan ryhmään ja olen iloinen siitä. Kyllä ne tulokset sieltä tulevat, alleviivaa Ajo.

Kauden kuudes osakilpailu ajetaan vajaan kahden viikon kuluttua Mugellon radalla Italiassa.

* LUE LISÄÄ AIHEESTA:
Ajon tiimin Antonelli kaatui kärjestä – Pulkkiselle uran paras sijoitus

Suomalaistallilla vaikea Moto2-kisa – Morbidelli palasi pikaisesti voittajaksi

Katso myös

Aki Ajo: ”Olemme pettyneitä, mutta emme anna koskaan periksi”

Tallipäällikkö Aki Ajo puhuu asioista niiden oikeilla nimillä. Red Bull KTM Ajo-tehdastiimin Moto2-luokan kuljettajat Miguel …

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *