Etusivu / Moto2 / Aki Ajo lähestyy kovaa kyytiä jo huimaa 300 GP:n merkkipaalua
Aki Ajo. Kuva: Red Bull KTM Ajo

Aki Ajo lähestyy kovaa kyytiä jo huimaa 300 GP:n merkkipaalua

Suomalaistalli Ajo Motorsportin päällikkö ja omistaja Aki Ajo ei tunnetusti pidä suurta ääntä itsestään. Ajo antaa tekojen puhua puolestaan korostamalla aina ja kaikessa tinkimättömän työn merkitystä. Sitä ohjenuoraa Ajo on noudattanut MotoGP-sarjassa menestyksekkäästi nyt jo tasan tarkkaan 272 GP:n ajan.

Hurja, todella hurja MM-osakilpailujen määrä, mihin vain hyvin harva kuljettajakaan yltää – tallipäälliköistä puhumattakaan.

Tänä syksynä tasavuosia täyttävälle Ajolle tulee siis ensi viikonvaihteena Texasin maaperällä Austinissa 273 GP:tä täyteen tallipäällikkönä.

Mikäli kaikki saadaan KymiRingillä ajoissa asianmukaiseen kuntoon, niin kauden 2019 Suomen GP – kisakalenterista riippuen – voisi olla juuri se kisa, jossa Ajo saavuttaisi enemmän kuin nappiajankohtaan hulppean 300 GP:n merkkipaalun.

Viimeisen päälle ammattitaitoisen henkilökunnan ja hyvien sekä pitkäaikaisten yhteistyökumppaneiden merkitystä tähdentävä Ajo on talleineen mukana MotoGP-sarjassa nyt jo 18. kautta. Ensimmäinen, eli kausi 2001 kattoi kaksi kisaa, mutta sen jälkeen suomalaistalli on paahtanut ratamoottoripyöräilyn parrasvaloissa täysillä ja täysiä kausia.

Ja kuten tiedetään, myös upealla menestyksellä: Ajo Motorsportilla on jo nyt plakkarissaan kuusi maailmanmestaruutta, joista ensimmäisestä tulee kuluneeksi kymmenen vuotta 5. lokakuuta.

Pelin avasi tuolloin ranskalainen Mike Di Meglio Phillip Islandin radalla Australiassa ja MM-kultaa suomalaistallille ovat sen jälkeen vuorollaan vuolleet espanjalainen Marc Marquez, saksalainen Sandro Cortese, ranskalainen Johann Zarco (2), sekä eteläafrikkalainen Brad Binder.

Tänä vuonna on täydet saumat saavuttaa se seitsemäs. Katseet kohdistuvat Ajo Motorsportin Moto2-luokan Red Bull KTM Ajo-tehdastiimin portugalilaisen Miguel Oliveiraan ja Brad Binderiin. Oliveira on Austiniin tultaessa kahden kisan jälkeen MM-pisteissä viidentenä ja Binder kymmenentenä.

Olievira korkkasi tämän kauden podiumtilinsä sijoittumalla vajaat kaksi viikkoa sitten Argentiinassa kolmanneksi.

– Olemme parissa seuraavassa kisassa lähempänä voittoa, Ajo viittaa Austinin ja Euroopan kiertueen toukokuun alussa avaavan Jerezin suuntaan.

Kokemus puhuu.

Video: 27.9.2017

Katso myös

Ajon tiimiin maailmanmestarina tullut Martin seurasi testipäivää pyörätuolista: ”Olen niin vihainen!”

Moto3-luokan maailmanmestarina motokakkosten Red Bull KTM Ajo-tehdastiimin tullut espanjalaiskuljettaja Jorge Martin on vihainen, hyvin vihainen. …

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *