Etusivu / Moto2 / Ajon tiimin toinen peräkkäinen paalupaikka karkasi käsistä päätöskierroksella
Miguel Oliveira. Kuva: Red Bull KTM Ajo

Ajon tiimin toinen peräkkäinen paalupaikka karkasi käsistä päätöskierroksella

MM-pronssista taisteleva Red Bull KTM Ajo-tiimin Miguel Oliveira oli Japanin GP:ssä kiinni toisessa peräkkäisessä Moto2-luokan paalupaikassa. Se karkasi kuitenkin harmittavasti käsistä viimeisellä kierroksella, jolloin neljä kuljettajaa karautti tulolistalla kylmästi ohi.

– Ajoin ikävä kyllä viimeisellä kierroksella vähän leveäksi hitaamman kuljettajan takana, enkä pystynyt parantamaan aikaani, Oliveira kertoi harmissaan.

Oliveira päätyi aika-ajossa viidenneksi 0,513 sekuntia kotiyleisöä huudattaneen Takaaki Nakagamin takana. Oliveiran tiimikaveri Brad Binder lähtee sunnuntain kisaan ruudusta 24 jäätyään Nakagamista 3,083 sekuntia.

Aika-ajo oli myös olosuhteiltaan kaksijakoinen. Motegin paikoittain märkää rataa kierrettiin ensin sadekelin renkailla ja loppu hyökättiin slickseillä.

– Ajaminen tuntui todella hyvältä märällä radalla, joka alkoi sitten kuivua. Tosin säädöt olivat kohdallaan myös kuivalla radalla ja pystyin ajamaan kovia aikoja heti ensimmäisistä kierroksista lähtien, kertoo Oliveira.

Aki Ajon johtamalta tiimiltä löytyy näin ollen kisaan toimivat säädöt kelille kuin kelille. Näillä näkymin luvassa on kuitenkin märkää ja se saattaa sopia Oliveiralla kenties vielä piirun verran paremmin.

– Edessä on varmasti vaikea kilpailu. Sääennusteiden mukaan luvassa on sadetta. On vain pysyttävä rauhallisena ja pyrkiä päättämään kisa niin korkealla kuin mahdollista, toteaa puheissaan aina maltillinen Oliveira.

Motogp.com

Katso myös

Aki Ajo juhli joukkoineen tiimien maailmanmestaruutta!

Aki Ajo on saavuttanut tallipäällikkönä jo uransa seitsemännen maailmanmestaruuden. Kuuden henkilökohtaisen tittelin jatkoksi plakkariin kilahti …

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *