Etusivu / Moto2 / Ajon tiimin Oliveiralle 100 GP:tä täyteen Kataloniassa
Kuva: Red Bull KTM Ajo

Ajon tiimin Oliveiralle 100 GP:tä täyteen Kataloniassa

Moto2-luokan Red Bull KTM Ajo-tehdastiimissä kilpaileva portugalilainen Miguel Oliveira saavuttaa urallaan yhden merkittävän virstanpylvään tulevana sunnuntaina Montmelon radalla Barcelonassa. MM-pisteissä neljäntenä olevalle Oliveiralle tulee tuolloin 100 GP:tä täyteen Katalonian kisan merkeissä.

Portugalilaiskuljettajista eniten MotoGP-sarjan kisoja ajanut Oliveira on saavuttanut 99:ssä GP:ssä kuusi voittoa ja yhdeksän muuta podiumsijoitusta.

Suomalaistalli Ajo Motorsportiin täksi kaudeksi paluumuuttajana tullut Oliveira debytoi MotoGP-sarjassa vuonna 2011 silloisessa 125-kuutiosten luokassa, jonka jälkeen vuorossa ovat olleet Moto3- ja Moto2-luokat.

Ensimmäisen voittonsa Oliveira nappasi kaudella 2015 Moto3-luokan Red Bull KTM Ajo-tiimissä kilpaillessaan. Hän saavutti kyseisellä kaudella MM-hopeaa.

Oliveira on kuitannut meneillään olevalla kaudella vuorostaan ensimmäisen Moto2-luokan podiumsijoituksensa ajettuaan paalupaikalta toiseksi Argentiinassa.

– On kunnia saavuttaa 100 GP:tä. Se on palkinto minulle ja perheelleni, sillä olemme tehneet siksi lujasti töitä tullaksemme tähän tilanteeseen. Jos minun pitää nostaa yksi ajamistani 99 kisasta yli muiden, niin se on Sepangin kisan voitto vuonna 2015 Red Bull KTM Ajo-tiimissä. Sen voiton myötä mestaruuden ratkaisu siirtyi Malesiasta seuraaviin kisoihin. Toisaalta huonoin muistoni on viime vuoden Aragonin GP:stä, jossa mursin solisluun, kertoo Oliveira.

Oliveiran toiveissa on, että MotoGP-sarja palaisi vielä joskus Portugaliin. Vaihtoehtoina olisivat jo GP-sarjasta takavuosilta tuttu Estoril tai Portimao.

– Toivon myös, että ajan urallani edelleen useita GP-kisoja ja sitä, että kilpailen jonain päivänä MotoGP-luokassa.

Oliveiraa on väläytelty varikkopuheissa KTM:n MotoGP-luokan tehdaskuljettajaksi kaudesta 2019 alkaen.

Katso myös

Ajo Motorsport päätti kauden 2017 mallikkaasti Valencian testeissä

Suomalaistalli Ajo Motorsportin kausi 2017 on päättynyt radalla. Vuoden viimeiset kierrokset ajettiin tiistaina Valencian Ricardo …

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *