Etusivu / Moto2 / Ajon tiimin kuski tunteet pinnassa Motorlandiin
Tätä päivää ei suomalaistallin Brad Binder tule unohtamaan koskaan. Hänestä kruunattiin 25. syyskuuta vuonna 2016 Moto3-luokan maailmanmestari Motorland Aragonin maaperällä Espanjassa. Kuva: Gold&Goose/Red Bull Content Pool

Ajon tiimin kuski tunteet pinnassa Motorlandiin

Red Bull KTM Ajo-tehdastiimin Moto2-kuski Brad Binder lähtee kovan tunnelatauksen siivittämänä kauden 14. MM-osakilpailuun. Motorland Aragon on näet se rata, jossa Binder varmisti 25. syyskuuta vuonna 2016 Moto3-luokan maailmanmestaruuden.

– Palaan erittäin innokkaana Aragoniin. Muistot viime kaudelta ovat unohtumattomat. Saavutin silloin maailmanmestaruuden ja ajoin kisassa toiseksi, myhäilee motokakkosten debyyttiikaudellaan pisteissä sijalla 13 majaileva Binder.

Binderin alkukausi uudessa luokassa oli äärimmäisen vaikea ja raskas kivuliaan käden vuoksi, mutta vauhti on kohentunut tuntuvasti syksyä kohti tultaessa. Siitä kertoo viimeksi Misanossa saavutettu viides sija.

– Olen aina nauttinut ajamisesta Aragonissa, joten katsotaan nyt millaisen fiiliksen saan aikaan Moto2-pyörällä. Testasimme viime viikolla kaksi päivää Valenciassa ja otimme siellä jälleen uuden askeleen eteenpäin. Olemme valmiit tähän viikonloppuun, vahvistaa Binder.

Binderin tiimikaverina myös ensi kaudella jatkavan Miguel Oliveiran osalta viimeiset kisat ovat painuneet pisteiden osalta penkin alla. Hän on silti sarjassa yhä neljäntenä ja omaa kaikki mahdollisuudet mitaliin.

– Jouduin jäämään viime kaudella loukkaantuneena sivuun Aragonista, joten ajan täällä nyt ensimmäistä kertaa Moto2-pyörällä. En kuitenkaan usko, että meillä tulee Aragonissa eteen suuria ongelmia säätöjen kanssa. Testit Valenciassa sujuivat hyvin ja saimme sieltä paljon positiivisia asioita mukaan Aragoniin.

– Olen todellan motivoitunut ja haluan ajaa maaliin sekä pisteille ennen Aasiaan suuntaavaa kiertuetta, Oliveira viittaa Japanin, Malesian ja Australian puoleen.

 

Katso myös

Tuulille vuolaat kehut: ”Kiitos Niki, olet taistelija”

Niki Tuuli hyvästeli sunnuntaina Valenciassa Moto2-luokan malesialaisen Petronas Sprinta Racing-tiimin. Tuulia, 23, odottavat ensi kaudella …

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *