Etusivu / Moto2 / Ajon tiimin kuljettaja ensi kaudella MotoGP-luokkaan: ”Olen valmis siihen”
Aki Ajon (vas.) ohjeet ovat olleet kullanarvoisia myös Miguel Oliveiralle. Kuva: Red Bull KTM Ajo

Ajon tiimin kuljettaja ensi kaudella MotoGP-luokkaan: ”Olen valmis siihen”

Aki Ajon kipparoimassa Red Bull KTM Ajo-tehdastiimissä tällä kaudella Moto2-luokan maailmanmestaruudesta taisteleva Miguel Oliveira myöntää olevansa valmis seuraavaan suureen siirtoon.

Portugalin vuoden 2017 parhaaksi miesurheilijaksi valitun Oliveiran siirtyminen ensi kaudeksi MotoGP-luokkaan ja KTM:n uuteen satelliittitiimin on jo käytännössä selviö. Oikeastaan se on ollut sitä jo pitempään.

– Olen valmis ja erittäin hyvin valmistautunut ottamaan sen askeleen. Olen jo voittanut paljon ja se antaa minulle riittävän syyn nousta MotoGP-luokkaan ensi vuonna, viimeksi Argentiinassa kolmanneksi päätynyt Oliveira muotoilee.

Viime vuoden kolmeen peräkkäiseen voittoon päättänyt ja MM-pronssia pokannut Oliveira, 23, on tämän kauden sarjassa viidentenä kahden kisan jälkeen.

Tallipomo Ajo totesi Argentiinassa, että hänen tiiminsä on taas askeleen lähempänä voittoa viitaten kahteen seuraavaan, eli Austinissa ja Jerezissä ajettaviin osakilpailuihin.

Austinin GP ajetaan runsaan viikon kuluttua Circuit of The Americas-radalla. Oliveira tietää, että Texasin reissusta tulee haastava.

– Se on erittäin hankala rata. Meillä riitti siellä viime vuonna todella paljon töitä pyörän säätöjen kanssa. COTA on luonteeltaan erityinen rata ensimmäisten mutkien ja todella kovien jarrutuspaikkojen myötä. Vastaavia kurveja ei enää kauden muista kisoista löydy. Rata on myös fyysisesti erittäin raskas, joten luvassa on taas eräänlainen selviytymistaistelu, Oliveira kuvailee seuraavaa työmaataan.

Miguel Oliveira. Kuva: Red Bull KTM Ajo

Katso myös

Aki Ajo juhli joukkoineen tiimien maailmanmestaruutta!

Aki Ajo on saavuttanut tallipäällikkönä jo uransa seitsemännen maailmanmestaruuden. Kuuden henkilökohtaisen tittelin jatkoksi plakkariin kilahti …

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *