Etusivu / Moto2 / Ajon Moto2-tiimin duo ajoi kympin sakkiin Silverstonessa
Brad Binder. Kuva: Red Bull KTM Ajo

Ajon Moto2-tiimin duo ajoi kympin sakkiin Silverstonessa

Ajo Motorsportin Moto2-luokan Red Bull KTM Ajo-tiimin kuljettajat Miguel Oliveira ja Brad Binder tekivät todella tasaista työtä Silverstonessa ajetussa kauden 12. MM-osakilpailussa.

Voittajasta 10,463 sekuntia jäänyt Oliveira ajoi kisassa kahdeksanneksi ja Binder heti seuraavalle sijalle vain 0,299 sekuntia tiimikaverinsa takana.

– Yksi hyvä kisa lisää Moto2-tiimiltämme radalla, jolla emme ole ajaneet koskaan ennen, tallipäällikkö Aki Ajo viittaa KTM-pyörään.

– Miguelilla oli koko viikonvaihteen hyvä vauhti päällä ja hän vahvisti olevansa iskussa. Hän pystyi toipumaan kisassa ajettuaan kertaalleen leveäksi ja menetettyään sijoituksia. Ilman sitä hän olisi taistellut paikoista viiden joukossa. Brad puolestaan osoitti taas kerran, että hän pystyy tekemään isoja come back-suorituksia sunnuntaisin. Hän on ottanut jokaisessa GP:ssä stepin eteenpäin, Ajo vahvistaa.

Kisan voittoon viiletti ensi kaudella MotoGP-luokkaan ja Hondan LCR-tiimiin siirtyvä Takaaki Nakagami.

Nakagami nappasi yllättävän ykkösijan 0,724 sekunnin erolla paalupaikkamies Mattia Pasiniin.

Podiumtrion täydensi sarjaa johtava ja Nakagamin tavoin ensi kaudella kuninkuusluokassa Hondalla kilpaileva Marc VDS-tiimin Franco Morbidelli. Valentino Rossin suojatteihin lukeutuva Morbidelli jäi voittajasta 2,678 sekuntia.

Morbidellin tiimikaveri Alex Marquez koki kovia sarjan pisimmällä, eli 5900 metrin mittaisella radalla. Marquez kaatui kärjestä, kun matkaa ruutulipulle oli vajaat kahdeksan kierrosta.

Kausi jatkuu kahden viikon kuluttua Misanossa. Oliveira on pisteissä neljäntenä ja Binder 14:ntenä sarjan viimeiselle kolmannekselle lähdettäessä.