Etusivu / Moto2 / Ajon ässä kylmäpäisenä kisapäivään: ”Pyörä toimii loistavasti”
Miguel Oliveira lähtee jahtaamaan Jerezissä podiumsijoitusta suomalaistallille. Kuva: Red Bull KTM Ajo

Ajon ässä kylmäpäisenä kisapäivään: ”Pyörä toimii loistavasti”

Moto2-luokan MM-pisteissä kolmantena majaileva Miguel Oliveira on Red Bull KTM-kuljettakaartista se kaveri, johon tallipäällikkö Aki Ajo on luottanut ja luottaa jatkossakin kuin vuoreen. Kylmäpäinen portugalilainen omaa myös tänään kaikki saumat taistella Espanjan GP:n podiumisijoitusta.

– Oliveira on ajanut kerta kaikkiaan loistavan alkukauden. Ja paljon kovemman, mitä moni osasi odottaa tämän KTM:n Moto2-projektin alussa, Ajo kehuu suomalaistallin paluumuuttajaa.

Oliveira asettua tänään iltapäivällä Jerezin radan neljänteen lähtöruutuun. Kakkosrivin paikka 0,339 sekunnin erolla paalupaikkamies Alex Marqueziin noudatti vauhdillisesti sitä tasaisen hyvää linjaa, jota Oliveira on esittänyt ensimmäisistä vapaista harjoituksista lähtien.

– Löysimme maaliskuussa täällä ajamissamme testeissä hyvät säädöt pyörään, joten olen voinut olla tältä osin rauhallinen heti GP-viikonlopun alusta alkaen. Pyörä toimii loistavasati ja olen tyytyväinen lähtöpaikkaani sekä vauhtiini, vahvistaa Oliveira.

– Aika-ajojen tähtäin oli sijoitus viiden joukkoon, joten se toteutui mukavasti. Tästä jatketaan ja ei ole epäilystäkään siitä, ettemmekö taistelisi sunnuntaina podiumsijoituksista, Oliveira julistaa.

Antonelli parantaa

Moto3-luokassa Red Bull KTM Ajo-tehdastiimin kuljettajilla kulkee kaksijakoisissa merkeissä. Vauhtiaan ja ennen kaikkea tasaisuuttaan teroittanut Niccolo Antonelli kiirehti aika-ajoissa kuudenneksi, mutta Bo Bendsneyder joutuu tyytymään tänään 24. lähtöruutuun.

– Olen tyytyväinen kakkosrivin lähtöpaikkaan, sillä testeissä täällä ei vielä mennyt kovinkaan hyvin, Antonelli viittaa lukuisiin kaatumisiinsa.

Antonelli näkee Jerezin aika-ajojen helpottaneen melkoisesti sitä painetta, jonka hän on tuntenut koko alkukauden kypäränsä sisällä.

– Tämä on ollut vaikeaa, mutta näen vihdoin onnistuneeni. Nyt ei sitten muuta kuin kisassa kaikki peliin. Toivottavasti kärkiryhmässä ei ole liian paljon kuljettajia. Minun tavoitteeni on olla mukana siinä nipussa ja päätyä kisassa niin korkealle kuin suinkin mahdollista, GP-urallaan jo voittojen makuun päässyt Antonelli tuumii.

Bendsneyder ajoi loistavan testikauden, mutta sen jälkeen hänellä on ollut Aki Ajon sanoin ”henkinen helvetti” päällä.

– Jerezin aika-ajopäivä oli vaikea, sillä odotukseni olivat paljon korkeammalla täällä ajettujen testien perusteella. Jokin minun ajamissesani nyt mättää, myöntää Bendsneyder.

Moto3-luokan kisa käynnistyy tänään tuttuun tapaan klo 12.00. Moto2-luokka on vuorossa klo 13.20 ja MotoGP kaiken kruununa klo 15.00.

Katso myös

Aki Ajo: ”Olemme pettyneitä, mutta emme anna koskaan periksi”

Tallipäällikkö Aki Ajo puhuu asioista niiden oikeilla nimillä. Red Bull KTM Ajo-tehdastiimin Moto2-luokan kuljettajat Miguel …

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *