Etusivu / Moto2 / Ajo Motorsport päätti kauden 2017 mallikkaasti Valencian testeissä
Miguel Oliveira. Kuva: Lucas Andreu

Ajo Motorsport päätti kauden 2017 mallikkaasti Valencian testeissä

Suomalaistalli Ajo Motorsportin kausi 2017 on päättynyt radalla. Vuoden viimeiset kierrokset ajettiin tiistaina Valencian Ricardo Tormo-radalla onnistuneiden testien merkeissä.

Valenciassa töitä paiskivat MotoGP-sarjan Moto2-luokan ja junioreiden MM-sarjan Moto3-luokan Red Bull KTM Ajo-tiimit Miquel Oliveira ja Brad Binder, sekä Öncün kaksosveljet Deniz ja Can kuljettajina. Motokolmosten virallisen MM-sarjan kuljettaja Darryn Binder oli sen sijaan sivussa tositoimista toipuessaan käsileikkauksesta.

Aki Ajon kipparoima Moto2-tiimi päätti MM-kauden loisteliaasti. Oliveira takoi kolme voittoa putkeen ja Binder nousi yhtä monta kertaa podiumille kahden kakkos- ja yhden kolmossijan myötä. Molemmat testasivat Valenciassa rungoltaan uutta KTM-pyörää.

Oliveira viimeisteli kahden päivän testijaksolla nopeimmillaan lukemat 1.34,988 ja Binder Binder 1.35,386. Pohjat ajoi Francesco Bagnaia ajalla 1.34,949, josta Oliveira jäi siis ainoastaan 39 tuhannesosaa.

– Kaikki sujui Valenciassa varsin hyvin, totesi ensi kauden kenties suurin mestarisuosikki Oliveira tuttuun tapaansa tyynen rauhallisesti.

– Testasimme näiden kahden päivän aikana monia uusia asioita, joita ehdimme kokeilla jo viime viikolla Jerezissä ajetuissa testeissä. Kaikki on sujunut positiivisesti ja päätimme tämän vuoden hyvässä vauhdissa. Odotan jo innolla vuoden 2018 ensimmäisiä testejä, Oliveira viittaa helmikuun alkuun.

Binderin puolesta kausi olisi saanut vielä jatkua. Alkukaudella loukkaantumisista kärsinyt Binder löysi todellisen huippuvauhdin kesätauon jälkeen.

– En voi uskoa, että tämä kausi on nyt ohi. Minusta tuntuu, kuin olisi vasta lämmennyt kolme viimeisen kisan myötä, jotka olivat aivan mahtavia.

Viime kaudella Red Bull MotoGP Rookies Cupissa ison tukun voittoja takoneet Deniz ja Can Öncü saivat Jerezissä maistiaiset KTM:n Moto3-luokan pyörästä. Valenciassa nälkä ajamiseen vain yltyi entisestään.

Can kellotti parhaallaan lukemat 1.40,404 ja Deniz 1.41,657.

– Fiilis pyörään paranee koko ajan. Voisin kilpailla jo nyt!, tykitti Can Öncü.

Vasta 14-vuotiaat turkkilaiset kaksospojat kiersivät Ricardo Tormo-rataa ensimmäistä kertaa urallaan.

– Hyvät kaksi testipäivää ja pidän radasta todella paljon. Kärsin parista kaatumisesta, mutta olen kunnossa. Tiimi työskenteli todella hyvin ja pystyin parantamaan kierrosaikaani, vaikka en aivan niin paljon, kuin olisin halunnut. Odotan jo innolla päästä kilpailemaan tällä pyörällä ensi kaudella, pudotteli Deniz Öncü.

Brad Binder. Kuva: Lucas Andreu
Can Öncü. Kuva: Lucas Andreu
Deniz Öncü. Kuva: Lucas Andreu

Katso myös

Suomalaistallilla mielenkiintoiset testit Jerezissä

Suomalaistalli Ajo Motorsportin Moto2-luokan Red Bull KTM Ajo-tehdastiimi on käynnistänyt valmistautumisen kauteen 2018 Jerezin radalla …

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *